Žralok vyděsil Kanárské ostrovy: Lidé spěchali ven z moře, co jim síly stačily

Žraloci, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí

19. června 2024 9:22

Je tady doba letních dovolených a s tou každoročně přibývá svědectví o pozorování žraloků na plážích oblíbených letovisek. Drama zažili o uplynulém víkendu lidé na Kanárských ostrovech, které patří i k oblíbeným cílům českých turistů. 

Podle webu metro.co.uk byla uzavřena jedna z pláží po pozorování velkého žraloka v místních vodách. Svědci vypověděli, že se z nich vynořila mohutná hřbetní ploutev, která se navíc blížila ke břehu. Na místě vypukla panika, zejména přítomné dívky rychle spěchaly do bezpečí pláže. Nakonec se spustil alarm a plavčíci pomohli všem lidem se dostat ven z vody. 

Inkriminovaná pláž byla pro zbytek dne uzavřena. "Je důležité, aby lidé zůstali v klidu a poslouchali pokyny plavčíků a úřadů," zdůraznil zástupce místních autorit. 

Povolaní lidé rychle naskočili na vodní skútry a vyrazili na moře ve snaze najít žraloka, to se jim však nepodařilo. Žádná další pozorování obávaného mořského predátora nebyla hlášena.

Nejméně dva lidé popsali celý incident pro lokální televizní stanici. "Plavčík začal pískat do píšťalky, aby všem nařídil jít ven z vody. Podívala jsem se kolem sebe a uviděla ploutev," uvedla mladá dívka. "Viděla jsem ploutev čouhat z vody. Hned jsem se urychleně snažila dostat na pláž," dodala její kamarádka.

Témata: žraloci Kanárské ostrovy Španělsko