Způsobil výbuch na Domažlicku, jde do vazby. Motivem byly osobní spory

V Horšovském Týně došlo v noci na úterý k výbuchu.

Autor: Pavel Krejčí

8. března 2024 13:47

Soud v pátek poslal do vazby muže, který byl obviněn v případu únorového výbuchu nástražného systému před panelovým domem v Horšovském Týně na Domažlicku. Podle šetření policie sehrály roli osobní spory. 

Policie ve čtvrtek informovala, že zadržený muž byl obviněn ze spáchání zločinu obecného ohrožení v souběhu se zločinem těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Dnes sdělila, že soud rozhodl o vazebním stíhání obviněného.

K výbuchu došlo v pondělí 19. února po 22. hodině, jedna osoba utrpěla zranění. Případ následně objasnili krajští kriminalisté, kteří zahájili trestní stíhání třicetiletého muže.

Podle policistů umístil vedle vchodových dveří bytového domu v Horšovském Týně nástražný výbušný systém, který sám sestavil z kovových součástek a odpalovacího zařízení. "Když poté ve večerních hodinách přišel poškozený ke dveřím, dálkovým ovladačem aktivoval podomácku vyrobený nástražný systém. Výbuch poté poškozenému způsobil zranění. Motivem měly být osobní spory mezi oběma muži. Útok nebyl cílený na další osoby," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

"Můžeme ubezpečit veřejnost, že v souvislosti s tímto případem nehrozí žádné další nebezpečí," dodala mluvčí. 

Témata: soudy výbuch Policie ČR