ZOO Praha se raduje! Letos se narodilo už druhé gorilí mládě

V ZOO Praha se letos narodilo už druhé gorilí mládě.

Autor: Pavel Krejčí

12. dubna 2024 8:42

ZOO Praha v pátek oznámila, že přivítala na světě další přírůstek do gorilí rodinky. Maminkou novorozeného mláděte je Kijivu. Už v lednu se narodil potomek desetileté samičce Duni. 

"Je to tak, Mobi má sourozence! Kijivu před chvílí porodila," uvedl ředitel pražské zoologické zahrady Miroslav Bobek v noci ze čtvrtka na pátek na sociální síti X. Ráno informoval, že pavilon bude otevřen, ale opět bude platit zákaz dlouhých objektivů a velkých kamer.

"V 8:00 se zvedla opona expozice goril. Kijivu se svým čerstvě narozeným mládětem v náručí seděla vedle Duni s malou Mobi. Hned se před ně ale postavil Kisumu. Teď už jsou kousek od sebe, Kijivu mládě schovává," popsal Bobek v dalším příspěvku.

První letošní gorilí mládě se narodilo už na začátku ledna. Jde o prvního potomka desetileté samičky Duni. Babičkou se tak stala legendární Moja, první gorila narozená v České republice. 

"Radujeme se z prvního gorilího mláděte narozeného v pavilonu Rezervace Dja a naše radost je o to větší, že jím pokračuje příběh slavné Moji," uvedl tehdy ředitel Bobek s tím, že se zúročilo obtížné rozhodnutí rozdělit dosavadní skupinu goril a přivézt nového samce. 

Témata: ZOO Praha