ZOO oznámila pohlaví gorilího mláděte, které se narodilo počátkem roku!

V ZOO Praha se v úterý narodilo gorilí mládě.

Autor: Pavel Krejčí

18. ledna 2024 16:24

Pražská ZOO už ví, jakého pohlaví je mládě gorily, které se narodilo počátkem letošního roku. Jde o první mládě narozené v pavilonu Rezervace Dja, má se čile k světu.

"Ano, je to samička," sdělil Bobek ve čtvrtek na sociální síti X. Zmínil, že mnoho lidí správně tipovalo pohlaví už před oznámením výsledku analýzy DNA. "Nyní se každopádně radujme, že v Zoo Praha máme gorilí samičku, pokračovatelku slavné Moji," dodal.

Pražská ZOO o narození mláděte informovala tři dny po začátku nového roku. "Radujeme se z prvního gorilího mláděte narozeného v pavilonu Rezervace Dja a naše radost je o to větší, že jím pokračuje příběh slavné Moji," uvedl tehdy ředitel ZOO Miroslav Bobek, podle kterého se zúročilo obtížné rozhodnutí rozdělit dosavadní skupinu goril a přivézt nového samce. 

Porod byl podle kurátora savců Pavla Brandla rychlý. První kontrakce přišly ve čtvrt na devět večer, o necelou hodinu později už bylo mládě na světě. "Přestože je samice Duni prvnička, zvládla vše bez sebemenších potíží," poznamenal. Otcem novorozené gorily je šestadvacetiletý Kisumu, který zároveň čeká dalšího potomka s Kijivu. 

Témata: ZOO Praha Miroslav Bobek (ředitel zoo Praha)