Znásilnění v Plzni: Dívka předstírala smrt, aby si zachránila život. Co se stalo s útočníkem?

Policie ČR

Autor: Jan Hrabě

11. srpna 2023 10:41

Kriminalisté z Plzeňského kraje zahájili trestní stíhání osmnáctiletého muže, který je obviněný ze znásilnění a pokusu o vraždu. Mladík zneužil mladou dívku, kterou se následně pokusil zabít ve snaze zakrýt předchozí trestný čin. Policisté ho vypátrali během pár hodin.

K hrůznému činu došlo v úterý v nočních hodinách v Plzni. Obviněný vylákal poškozenou na procházku kolem řeky. "Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Mladík následně způsobil dívce řezné zranění a vyhrožoval jí smrtí. "Pak ji zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a z místa odešel. Dívce, která předstírala smrt, čímž si pravděpodobně zachránila život, se podařilo dostal z místa pryč a zavolat si zdravotnickou záchrannou službu. Ta nás okamžitě o případu informovala," popsala mluvčí.

Policisté ihned spustili rozsáhlou pátrací akci po podezřelém i důležitých kriminalistických stopách. "Po pár hodinách se nám podařilo na základě operativně pátracích činností, po usilovném nasazení a výborné spolupráci všech policejních složek vypátrat nejenom důležité stopy, ale i zadržet samotného podezřelého muže," dodala Raindlová.

Násilník byl převezen do policejní cely. Ve čtvrtek odpoledne mu bylo sděleno obvinění z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu a znásilnění. Policie hodlá podat podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. 

Témata: Policie ČR Znásilnění krimi Plzeňský kraj