Po Evropě se rozšířilo levné polské maso, které je infekční. S následky se momentálně potýká Rakousko, které má již 27 nakažených a jednoho mrtvého.
Aktuálně se v Rakousku setkávají s problémem spojeným s konzumací kuřecího masa, které je infekční. Maso je údajně kontaminované salmonelou. Agentura pro bezpečnost potravin (AGES) uvedla v rozhovoru pro rakouský deník Krone, že od února došlo již k 27 případům onemocnění salmonelou způsobenými zkaženým polským kuřecím masem používaným v kebabu.
Nakažené jsou všechny věkové kategorie od dětí po lidi přes 75 let. Salmonela má v Rakousku také již jednu oběť, muž nad 60 let boj s infekcí bohužel nepřežil. Problémy mají i okolní státy, nakažení pacienti jsou v Německu, Dánsku, Francii, Nizozemsku, Norsku a Velké Británii.
Šestá největší země v Evropské unii opakovaně vyvolává vlnu rozhořčení kvůli nedostatečným hygienickým podmínkám a problémům s kvalitou potravin. Stále se objevující případy salmonely dělají z polských potravin nežádoucího lídra v nepříznivých ukazatelích Evropské unie, jak zdůrazňuje Krone.
Témata: kebab