Zimní počasí ještě neřeklo poslední slovo. Do Česka může přijít sněžení

Panská skála, Kamenický Šenov (Liberecký kraj)

Autor: Libor Frýdl

5. března 2024 6:00

Na české hory se v nadcházejících dvou dnech může vrátit sněžení. Ve čtvrtek by podle ČHMÚ.cz mohlo sněžit i ve středních polohách.

Předpověď na středu:

Oblačno až zataženo, v severovýchodní polovině území až polojasno. Zpočátku ojediněle mlhy. Ojediněle déšť nebo přeháňky, nad 1000 m smíšené nebo sněhové. Později večer na severu a severovýchodě srážky místy a nad 500 m postupně sněhové. Nejnižší noční teploty +5 až +1 °C, na severu a severovýchodě až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, při malé oblačnosti ojediněle až 13 °C. V noci většinou slabý, během dne mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Zpočátku ojediněle slabý déšť, nad 800 m, na severu a severovýchodě nad 400 m sněžení. Odpoledne ubývání oblačnosti místy až do vyjasnění. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C, při malé oblačnosti a na severovýchodě až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na severovýchodě kolem 4 °C. V noci většinou slabý, během dne mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí sníh