Zimní počasí je zpět. O víkendu bude mrznout i přes den

sníh

Autor: Markéta Dosedělová

4. ledna 2024 6:00

O víkendu se do Česka vrátí zima. Denní teploty se budou pohybovat blízko k nule a v neděli bude během dne i mrznout. Ukazuje to předpověď počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na sobotu:

Zataženo, od jihu s deštěm, nad 900 m, odpoledne a večer od severu postupně nad 300 m, na jihovýchodě Moravy nad 600 m sněžení, místy trvalé. V severozápadní polovině Čech srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Zpočátku slabý proměnlivý během dne mírný severní až severovýchodní 3 až 7 m/s, večer na Moravě a ve Slezsku čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli:

Zataženo, na většině území sněžení, na severu a západě Čech srážky jen ojediněle. Od severu ustávání srážek a částečné protrhávání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na severovýchodě kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, na severovýchodě kolem -5 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Místy tvorba náledí, zmrazků a sněhových jazyků.

Témata: Počasí mráz