Zemřela Maryanne Trumpová Barryová (†86), sestra Donalda Trumpa

Maryanne Trumpová Barryová

Autor: Libor Frýdl

13. listopadu 2023 22:05

Ve věku 86 let zemřela ve svém domově na Manhattanu Maryanne Trumpová Barryová, starší sestra bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa. Její tělo bylo objeveno v pondělí brzy ráno, příčina smrti zůstává neznámá.

Trumpová Barryová byla jednou ze čtyř sourozenců Donalda Trumpa a v rodině zaujímala pozici ochránkyně a kritičky svého bratra. Podle informací z The New York Times měla značný vliv na svého bratra, který na její slova bral ohled možná více než na slova kohokoli jiného.

V roce 2020 však veřejnosti vyšla najevo její tvrdá kritika mladšího bratra, když exprezidentova neteř Mary zveřejnila skrytě natočené nahrávky rozhovorů se svou matkou.

"Nemá žádné zásady, žádné," řekla Trumpová Barryová o svém bratrovi. Kromě toho ho charakterizovala jako "krutého" jedince, který lže a přetvařuje se před svými příznivci.

Po dlouhé kariéře v oblasti federálního soudnictví, která začala v roce 1983, odešla Trumpová Barryová do důchodu. Posledních 20 let své kariéry strávila jako členka odvolacího soudu pokrývajícího státy Pensylvánie, New Jersey a Delaware.

Do této funkce ji nominoval bývalý prezident Bill Clinton. Předtím pracovala jako advokátka. Její smrt představuje konec éry vlivné soudkyně a komplikovaných rodinných vztahů v jedné z nejznámějších rodin ve Spojených státech.

Témata: Donald Trump Maryanne Trumpová Barryová