Zemřel Petr Moos, bývalý ministr dopravy a zakladatel dopravní fakulty

Petr Moos

Autor: Libor Frýdl

23. února 2024 18:50

Ve věku 78 let dnes zemřel Petr Moos, vedoucí týmu, který připravoval rozšíření Krajské nemocnice Liberec o objekt Centra urgentní medicíny. V roce 1998 byl ministrem dopravy ČR v Tošovského vládě a jiného založil Fakultu dopravní na Českém vysokém učení technickém v Praze.

Jeho pozoruhodné úspěchy zahrnovaly i založení Fakulty dopravní na Českém vysokém učení technickém v Praze, kde se stal jejím prvním děkanem.

Oznámení o úmrtí Petra Moosa přinesl Liberecký kraj, se kterým dlouhodobě spolupracoval na projektech, zejména na rozvoji Krajské nemocnice v Liberci. V rámci Libereckého kraje byl Moos aktivní v partnerství s Technickou univerzitou v Liberci a vedl tým, který připravoval rozšíření Krajské nemocnice v Liberci o klíčový objekt - Centrum urgentní medicíny.

"Pan profesor Petr Moos byl mužem mnoha velkých nadání, která byla korunována hlubokou moudrostí. Pracoval s námi žalostně krátkých deset let. Každého z nás během té doby poznamenal tím nejkrásnějším způsobem. Modernizace KNL bude na vždycky spojena s jeho působením. Jeho přínos je rozhodující. Zůstává nezapomenutelným vůdcem projektu a všech, kdo se na něm podílí. Jeho optimizmus mnohokrát posílil každého, komu se v průběhu příprav nedostávalo naděje," uvedl na facebooku generální ředitel Krajské nemocnice Liberec.

Témata: Petr Moos