Zemřel Martin Horák (†49), který měl blízko k Vratislavu Mynářovi

Vratislav Mynář

Autor: Jan Hrabě

2. října 2023 9:45

Ve věku 49 let zemřel Martin Horák, dlouholetý obchodní partner bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře. Nečekané úmrtí, o kterém informoval server Neovlivní.cz, nastalo v Dubaji. Okolnosti nejsou přesně známé. 

"Bohužel jsem dostal potvrzeno, že zemřel," řekl Mynář zmíněnému webu, který se zároveň odvolává na dva na sobě nezávislé zdroje.

Zesnulý Horák kromě byznysu s kancléřem z éry bývalého prezidenta Miloše Zemana působil v pražském dopravním podniku či státní poště. V posledních letech se pracovně soustředil na arabský svět.  

S podnikatelem se česká veřejnost výrazně seznámila až v minulém roce v souvislosti s Mynářovou cestou do Kataru. Kancléř tam podle oficiální verze odletěl předat osobní pozvání emírovi od hlavy státu, aniž by o tom věděla vláda nebo diplomacie. 

Horák byl podle serveru Neovlivní.cz rovněž v kontaktu s policií a zpravodajskými službami, přičemž měl v nedávné době podstoupit výslech na centrále pro boj s organizovaným zločinem. Mimo jiné spolupracoval s blíže nespecifikovanými aktéry kauzy Dozimetr. 

Témata: Martin Horák úmrtí Vratislav Mynář