Zemřel člen jedné z nejslavnějších rodin světa, slavný finančník Jacob Rothschild (†87)

Jacob Rothschild

Autor: Libor Frýdl

26. února 2024 19:44

Ve věku 87 let zemřel slavný britský finančník Jacob Rothschild. Proslavil se jako vysoce postavený člen jedné z nejznámějších bankovních dynastií v Evropě. Uvedl to server BBC.

Jacob Rothschild, plným jménem Nathaniel Charles Jacob Rothschild, 4. baron Rothschild, byl britský finančník, bankéř a filantrop. Narodil se 29. dubna 1936 v rodině Rothschildů, jedné z nejvýznamnějších bankéřských rodin na světě.

Jeho rodina je známá svou historií ve finančním sektoru a podílela se na založení několika bankovních institucí a průmyslových podniků.

Jacob Rothschild se aktivně angažoval v podnikání a investicích, zejména ve finančním sektoru. Jeho investiční společnost, RIT Capital Partners, je známá pro své investice do různých oblastí, včetně akcií, nemovitostí a dalších aktiv.

Mimo to byl Rothschild známý také svou filantropií a podporou různých charitativních a kulturních iniciativ.

Byl rovněž známý svým aristokratickým titulem jako 4. baron Rothschild, který zdědil po svém otci Victoru Rothschildovi.

Jeho rodina má dlouhou historii v oblasti bankovnictví, podnikání a filantropie a Jacob Rothschild byl jedním z významných představitelů této rodiny.

Ta v prohlášení uvedla, byl "že vynikající finančník, zastánce umění a kultury, oddaný státní úředník, vášnivý podporovatel charitativních akcí v Izraeli a židovské kultury, nadšený ekolog a milovaný přítel, otec a dědeček."

Témata: Jacob Rothschild