Veřejnost je v šoku! Muslim ve Francii nepustil dívku do autobusu! Neuvěříte proč!

Autobus, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. května 2019 8:14

Francií už téměř dva týdny hýbe aféra kolem muslimského řidiče pařížského autobusu, který podle tvrzení jedné ze stran nevpustil kvůli svému náboženskému přesvědčení do vozu dívku v příliš krátké sukni.

Šofér to popřel. Incident vyšetřuje dopravní podnik hlavního města a zajímá se o něj také státní tajemnice pro rovnost pohlaví Marlène Schiappaová a ministryně dopravy Elisabeth Borneová.

O události, která se údajně stala 30. dubna pozdě večer, na facebooku napsal otec dívky, spisovatel Kamel Bencheikh. Podle něj řidič - "vousáč maghribského typu" - odmítl otevřít dveře jeho dceři v doprovodu další dívky kvůli krátké sukni první z nich. "Stačí, když se oblečeš," křičel podle něj na jeho dceru.

Řidič toto tvrzení popřel a uvedl, že podal žalobu kvůli pomluvě a diskriminaci. Jeho advokát podle agentury AFP uvedl, že jeho klient dívky na zastávce zaznamenal, ale odmítl jim otevřít dveře, protože "kouřily a pokračovaly v tom i přede dveřmi autobusu".

Pokračoval tedy v jízdě. Dívky ho dohonily na křižovatce, když stál na červené, a požadovaly vysvětlení. Podle advokáta můžou řidičovu verzi dosvědčit cestující autobusu.

Témata: Francie Muslimové Autobusy