ŠOK! Kvůli tomuhle cestujícímu v havarovaném ruském letadle umírali lidé!

Dimitrij Klebuškin

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. května 2019 15:29 | Aktualizováno: 8. května 2019 2:35

Tragická nehoda ruského letounu v Moskvě má ještě strašlivější okolnosti, než se předpokládalo. Podle všeho totiž minimálně někteří mrtví pasažéři mohli přežít, cestu jim však zatarasil muž, který si musel vzít zavazadlo.

Spekulovalo se o tom prakticky od začátku a potvrzovaly to i záběry katastrofy, které se objevily na sociálních sítích. Následující svědectví je však zdaleka nejhorší ze všech. Za smrt některých pasažérů letu z Moskvy do Murmansku, který havaroval a shořel na letišti Šeremetěvo, nejspíš může jediný člověk.

Direct aftermath of the emergency landing of the Aeroflot plane at Moscow SVO. Most passengers appear to have been able to evacuate the plane#Russia #Aeroflot pic.twitter.com/0I9hqFHveP

— CNW (@ConflictsW) 5. května 2019

Jmenuje se Dimitrij Klebuškin a podle všech informací se právě on postavil ve chvíli největší paniky do uličky a zatarasil tak únikovou cestu těm, kteří v letadle seděli za ním. Důvod? Klebuškin se rozhodl, že si z letounu odnese zavazadlo, což přitom bezpečnostní předpisy v takových případech zakazují.

Podle informací serveru metro.co.uk přežili tragédii jen tři lidé, kteří seděli za bezohledným Rusem, zatímco on vyšel z letadla v naprostém pořádku. Při neštěstí zahynulo 41 ze 78 osob, lidé buď zaživa uhořeli, nebo se otrávili oxidem uhelnatým.

Už včera byl o přispění samotných pasažérů na smrti lidí přesvědčen letecký odborník Vadim Lukaševič. „Někteří z nás se chovají tak, že i v takové situaci jsou pro ně důležitější vlastní věci. Lidé včetně dvou dětí zemřeli, ale někdo si zachránil kufr," okomentoval chování přeživších expert pro ura.news. Mnozí však poukazovali na to, že k tomu dochází kvůli panice.

Samotný Klebuškin se ke svému podílu na tragédii nechce vyjadřovat, mluvit bude pouze s vyšetřovateli neštěstí. Ještě před tím, než byl z čehokoliv obviněn, si však postěžoval na nekompetentní a neprofesionální palubní personál. Podle svědků je to následek toho, že mu odmítli nahradit peněžní ztrátu za věci, které si v letadle nechal.

Témata: Letecké nehody letectví Rusko Dimitrij Klebuškin