Poslanec Barton pořizoval nemravná selfie a obtěžoval okolí! Fotky uvnitř

Joe Barton (americký poslanec) 4

Autor: Jan Novák, stars24.cz

30. listopadu 2017 23:52

Osmašedesátiletý poslanec amerického Kongresu Joe Barton se dnes rozhodl vzdát obhajoby svého mandátu v kongresových volbách 2018, když na twitteru začalo kolovat jeho necudné selfie.

Barton se nejprve odmítal kandidatury vzdát, definitivní tečku za jeho kariérou ale udělala nemravná korespondence, kterou před lety vedl se stranickou aktivistkou.

Barton je nejstarší člen Kongresu za stát Texas, poslancem je od roku 1984. Je členem poslanecké skupiny zvané Freedom Caucus, která sdružuje ultrakonzervativní republikány často polemizující se stranickým vedením z pravicových pozic.

Texaský poslanec se nejprve za skandální foto jen omluvil, ale vzápětí aktivistka republikánů Kelly Canonová zveřejnila internetovou korespondenci z roku 2012, kde se Barton nevyhýbal intimním detailům. Ptal se například Canonové, zda nosí kalhotky. K ničemu dalšímu ale prý nedošlo.

Volby do Kongresu budou příští rok na podzim, Američané budou volit všechny poslance Sněmovny reprezentantů a třetinu Senátu. Republikáni kvůli Bartonově skandálu o mandát zřejmě nepřijdou, protože strana má v konzervativním Texasu pevné pozice.

Témata: Joe Barton (americký poslanec) USA kauza Me too Sexuální obtěžování