Bývalý voják najel autem do lidí na přechodu! Děkoval Ježíši, tvrdí svědek

Bývalý americký voják najel autem do lidí. Děkoval Ježíši, tvrdí svědek 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz, ČTK

25. dubna 2019 9:49

Bývalý americký voják byl ve středu obviněn z pokusu o vraždu osmi lidí, do nichž najel autem na přechodu v rušné ulici kalifornského města Sunnyvale. Čtyřiatřicetiletý muž, který se v minulosti léčil kvůli posttraumatickým stavům, policistům řekl, že proti chodcům svůj vůz obrátil záměrně. Čtyři lidé zůstávají v nemocnici s těžkými zraněními, třináctiletý chlapec je v kritickém stavu, uvedla agentura AP. Motiv činu zatím policie nezná, muž podle ní není spojen s žádnou teroristickou skupinou.

Armádní veterán Isiah Peoples nasměroval svůj vůz do skupiny chodců v nákupní zóně Sunnyvale v úterý večer, když byly ulice plné lidí. Poté naboural do stromu a zůstal sedět za volantem. Svědek Don Draper řekl AP, že když po tragédii doběhl k vozu, řidič se mu nezdál být opilý; stále prý opakoval "díky, Ježíši".

"Záměrně se pokusil přejet ty lidi. Pokud je nám známo, nedal najevo žádnou lítost," řekl médiím policejní kapitán Jim Choi, podle něhož zatím zůstává motiv neznámý. Krevní testy mají prokázat, zda mohl být řidič pod vlivem alkoholu či drog.

Policie rovněž prověřuje, jak probíhala Peoplesova léčba posttraumatické stresové poruchy, kvůli níž jej podle příbuzných propustili z armády. Někdejší armádní odstřelovač trpěl psychickými problémy poté, co se v roce 2007 vrátil z války v Iráku.

Témata: auto vjelo do davu lidí (obecně) USA Isiah Peoples (voják který vjel autem do davu)