Vězněná Tereza H. muslimkou? Zvrat ve vězení!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. dubna 2019 13:03 | Aktualizováno: 24. dubna 2019 9:56

Už druhé Velikonoce strávila Češka Tereza H. (22) v pákistánském vězení a rozhodně jí není do smích! Od doby, kdy v její kauze padl verdikt, téměř v jednom kuse pláče! A nejinak tomu bylo i o svátcích!

Verdikt v Terezině případu padl už před více než měsícem, od té doby mladá Češka podle informací z Láhauru stále jen pláče!

„Tereza byla během mé návštěvy velmi smutná, celou Velikonoční neděli proplakala. Vyprávěla mi, že vstávala brzy, aby mohla jít do kostela - mše trvala tři hodiny. Tereza se modlila k Alláhovi, aby byla brzy propuštěna,“ prozradil místní novinář Blesku.

Po návratu do cely Terezu překvapila spoluvězenkyně, který dala dárek – zmrzlinu a pákistánskou smaženou rýži. Ani to ale dívce náladu příliš nezvedlo!

Podle novináře si Tereza stěžuje, že jí velmi chybí její rodina. „Řekla mi, že jí právník slíbil, že ji za dva měsíce propustí. Doufá, že to tak bude,“ vysvětluje novinář.

Tereza dostala trest osm let a osm měsíců! Trest není pravomocný, protože se proti němu obě strany odvolaly. Tereza doufá, že se brzy dostane na svobodu, žalobce to ale vidí jinak! Češka by podle něj měla dostat doživotí!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Drogy