Velikonoční krveprolití na Srí Lance má už 290 obětí, mezi mrtvými je více než 30 cizinců!

exploze v kostelech a hotelech na Srí Lance (21.4.2019)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz, ČTK

22. dubna 2019 9:47

Počet obětí nedělních teroristických útoků na Srí Lance stoupl na 290, uvedla agentura Reuters s odvoláním na policejního mluvčího. Dalších nejméně 500 osob utrpělo zranění. Jak vyplynulo z dřívějších informací, mezi mrtvými je více než 30 cizinců. Češi mezi oběťmi podle dosavadních informací české diplomacie nejsou. K atentátům se zatím nikdo nepřihlásil.

Teroristé zaútočili na turisty oblíbený ostrov Srí Lanku o Velikonoční neděli a odpálili zhruba ve stejnou dobu výbušniny ve třech kostelech a třech luxusních hotelech. Po poledni nastal sedmý výbuch na okraji Kolomba a později osmý útok sebevražedného atentátníka připravil o život tři policisty.

Policie zatkla zatím 13 podezřelých. Muži byli zadrženi na dvou místech v Kolombu a jeho okolí, všichni jsou údajně členy stejné radikální skupiny, napsala agentura AFP.

Improvised pipe bomb near Colombo airport defused by #SriLanka air force https://t.co/mlNUAr2r4N pic.twitter.com/mMq1XV1WB4

— NDTV (@ndtv) 22. dubna 2019

Policie na Srí Lance zneškodnila nedaleko letiště v metropoli Kolombu podomácku vyrobenou výbušninu, uvedla agentura AFP. Bombu objevili v noci na dnešek na silnici vedoucí k hlavnímu terminálu letiště.

Témata: exploze v kostelech a hotelech na Srí Lance (21.4.2019) srí lanka Terorismus