Poprask v Německu! Nahé aktivistky z Femenu napadly ministra!

Aktivistky hnutí Femen zaútočily na německého ministra

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. dubna 2019 17:23

Dvě aktivistky z feministické organizace Femen se v pátek večer vrhly na německého ministra zdravotnictví Jense Spahna. Pobouřila je studie ohledně psychických následků, které nesou ženy po potratu. Informoval o tom dnes internetový portál deníku Die Welt. Spahn feministkám připomněl, že je homosexuál a že ho jejich výstup nechává v klidu.

Spahn v pátek večer vystoupil s projevem v Dithmarschenu na severu Německa, když k pódiu přiběhly dvě mladé ženy vysvlečené do půl těla. Na kůži měly nápisy "Moje břicho patří mně" a "Moje tělo, moje volba".

"Na mě si se svlékáním nepřijdete," vzkázal jim Spahn. Tento politik z Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové se nijak netají svou homosexualitou, předloni v prosinci se oženil se svým dosavadním partnerem.

Když ochranka aktivistky vyváděla ze sálu, rozházely kolem sebe kousky papíru. Podle Femenu byly na lístcích napsány příklady, jak by šlo lépe využít pět milionů eur (128 milionů korun), na které Spahnovo ministerstvo studie vyjde. Kritici poukazují na to, že takové výzkumy už existují a že peníze by šly využít lepším způsobem.

Kromě Spahna zkušenost s polonahými členkami hnutí Femen má také například ruský prezident Vladimir Putin, český prezident Miloš Zeman nebo bývalý italský premiér Silvio Berlusconi.

Témata: Německo FEMEN