Třetí známost prince Harryho vypadá vážně

Princ Harry 4

Autor: stars24.cz

27. listopadu 2017 19:27

Britský princ Harry, který je pátý v pořadí nástupnictví na britský trůn, dnes oznámil zasnoubení s americkou herečkou Meghan Markleovou.

Klíčová data z princova života:

15. září 1984 - Harry se narodil princi Charlesovi, následníkovi trůnu, a princezně Dianě, která zahynula při autonehodě v roce 1997. Byl druhým synem královského páru, po o dva roky starším princi Williamovi. Po třech měsících od narození byl pokřtěn. Jeho oficiální titul zní Jeho královská výsost princ Henry z Walesu.

31. srpna 1997 - Diana zemřela při autonehodě v Paříži. O týden později kráčeli Harry a William za pohřebním průvodem na jejím pohřbu, který přenášely v přímém přenosu televize z celého světa.

Září 1998 - Harry nastoupil na prestižní internátní školu v Etonu, kde vynikal v ragby, kriketu a v pólu.

2004-2011 - V těchto letech Harry několikrát přerušovaně chodil s Chelsy Davyovou, která pocházela ze Zimbabwe a s princem je spojoval zájem o africkou kulturu a přírodu.

Květen 2005 - Harry v souladu s královskou rodinnou tradicí nastoupil na vojenskou akademii v Sandhurstu. Deset let sloužil v britské armádě, včetně dvou bojových misí v Afghánistánu. Nakonec se stal druhým pilotem bojového vrtulníku Apache a obsluhoval jako střelec palubní zbraně.

Srpen 2012 - Harry a královská rodina čelili skandálu s uveřejněním nahých fotografií prince na večírku v Las Vegas.

Duben 2014 - Po dvouleté známosti skončil vztah Harryho s Cressidou Bonasovou, byť se již hovořilo o jejich zasnoubení. Podle některých komentářů Bonasová špatně snášela soustavnou pozornost médií, provázející její známost s členem královské rodiny.

Červen 2015 - Harry odešel z aktivní služby u armády a ponechal si roli hlavního organizátora charitativní soutěže Invictus Games invalidních válečných veteránů. Přibral více královských povinností a začal se více angažovat v charitě.

8. listopadu 2016 - Harry oficiálně potvrdil, že Meghan Markleová je jeho přítelkyně, a trpce odsoudil silný mediální zájem o ni. Uvedl, že se obává o její bezpečnost a že zájem medií překračuje únosné meze. Jeho komentáře připomněly mnohým, že jeho matka Diana zahynula při autonehodě, když ji pronásledovali dotěrní fotografové.

25. září 2017 - Harry a Markleová byli poprvé společně vyfotografováni, jak se drží za ruce na tenisovém zápase her Invictus Games v kanadském Torontu.

27. listopadu 2017 - Oficiálně oznámeno zasnoubení Harryho s Markleovou, americkou herečkou a modelkou, která se angažuje v charitě a byla dva roky vdaná, za herce a producenta Trevora Engelsona. Svatba by se měla konat na jaře, oznámil Kensingtonský palác.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Velká Británie