Nejkrásnější slečna vesmíru: Novou Miss Universe je Jihoafričanka

Demi Leigh Nel Peters 8

Autor: Jan Novák, stars24.cz

27. listopadu 2017 7:04

Novou Miss Universe se dnes v americkém Las Vegas stala Demi-Leigh Nelová-Petersová z Jihoafrické republiky. Druhá skončila Kolumbijka a třetí Jamajčanka. Česká Miss 2017 Michaela Habáňová do finálové šestnáctky nepostoupila.

Letošního ročníku se zúčastnilo 92 soutěžících, což je podle agentury AP rekordní počet. Své zástupkyně vyslaly v premiéře Kambodža, Laos a Nepál. Účastnice soutěže byly poprvé rozděleny do skupin podle regionů, čtyři dívky z každé skupiny pak měly zaručený postup do užšího výběru. Mezi závěrečných deset soutěžících se dostaly ještě krásky z USA, Venezuely, Filipín, Kanady, Španělska, Brazílie a Thajska.

Dvaadvacetiletá Nelová-Petersová, která je čerstvou absolventkou oboru management obchodu, získala kromě jiných darů roční plat a na rok svého panování luxusní byt v New Yorku. Jihoafričanka, která se měsíc po zisku domácího titulu stala obětí únosu a byla držena v šachu zbraní, nyní pomáhá ženám cvičit se v sebeobraně.

Předchozí Miss Universe byla Francouzka Iris Mittenaereová.

Česká Miss 2017 Michaela Habáňová se do úzkého výběru top 16 z celkového počtu 92 soutěžících neprobojovala. Na Miss Universe reprezentovala v šatech módní návrhářky Petry Pilařové, národní kostým pro ni ušila studentka oděvního průmyslu Barbora Hošková.

"Udělala jsem maximum pro to, abych Českou republiku reprezentovala co nejlépe. Moc jsem si to tu užila, byl to nádherný čas a jsem vděčná, že jsem to díky vítězství v České Miss mohla zažít. S blížícím se finále samozřejmě přicházela nostalgie, že to vlastně všechno brzy skončí. Měly jsme skvělou, profesionální, ale zároveň přísnou choreografku a tréninky a přípravy na finále byly poměrně náročné. Byl to neskutečný dril, dívej se na kameru, na porotu, špatně, znovu… byla to dřina. Od rána do večera jsme nacvičovaly. S holkami to však bylo super a už nyní plánujeme, kdy se znovu potkáme. Pozvala jsem holky do České republiky na Silvestra, tak jsem zvědavá, kolik jich přijede, protože jich mnoho řeklo, že by to bylo perfektní a přijedou rády. Moc ráda se se všemi znovu uvidím, i když si nejsem jistá, kolik se jich vlastně k nám domů vejde.

Bylo tu mnoho nádherných holek, většina byla pohodových a přátelských, ale byly tu samozřejmě některé, které chtěly nesmírně uspět a šly si za tím přes mrtvoly. Hlavně Kolumbie, Island a Jižní Afrika, pro které je to životní sen a skoro s nikým se nebavily. Přála jsem to nejvíc soutěžící z Austrálie a Německa, byly skvělé.

Byly tu holky které si to užívaly maximálně, ale největší problém měly holky z Egypta a Íráku, protože dostaly mnoho negativních ohlasů na to, že šly v plavkách. Egypťané prý hodně nadávali a po čtyřiceti pěti letech soutěžila na Miss Universe také holka z Íráku, která po tom, co se stalo, začala mít i zdravotní problémy. Určitě z psychiky. Prvně se vyfotila se soutěžící z Izraele a hned se zvedla vlna nevole a všichni to začali kritizovat. Dokonce jsem slyšela, že kvůli tomu, že šla v plavkách, byli její rodiče vystěhovaní ze státu. Takže jsme se jí všichni snažily průběžně pomoci, aby na tom nebyla tak špatně, ale bylo vidět, že ta situace pro ni byla nesmírně náročná,” uvedla Michaela Habáňová ke své účasti na Miss Universe.

Témata: Miss Universe Demi Leigh Nel Peters Michaela Habáňová