Poslední noc Terezy H. ve vězení? Soudce ve středu vynese rozsudek!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 11

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

19. března 2019 21:54

V kauze Češky Terezy H. by konečně mohl padnout verdikt! Podle zpráv z pákistánského Láhauru, kde se Tereza před osudem zpovídá z podezření z pašování devíti kilogramů heroinu, v úterý u soudu zazněla závěrečná řeč státního zástupce. A soudce se nechal slyšet, že konečně vynese rozsudek!

Tereza možná prožila poslední noc za mřížemi! Soudce Šahzád Raza totiž mladé Češce, slíbil brzké vynesení verdiktu. Jasno by mělo být už ve středu, píše Blesk.

Státní zástupce Aftab Ahmed i Terezin obhájce už přednesli svoje závěrečné řeči. Ahmed víc než dvě a půl hodiny připomínal všechny důkazy proti Tereze. Zmínil především kufr, ze kterého celníci při kontrole vytáhli pytle s heroinem. Obhájce oponoval tím, že kufr Tereze vůbec nepatřil!

Státní zástupce svými slovy Terezina obhájce pořádně dopálil a tak se do sebe právníci přímo u soudu nevybíravě pustili! Jejich hádku musel zarazit až soudce Šahzád Raza.

Když nastal v jednací síni konečně klid, prozradil Raza, že verdikt vynese ve středu 20. března. Tereza je přesvědčená, že ji soud osvobodí a že se brzy dostane domů. Jenže nic není jisté. A pokud soudce rozhodne v Terezin neprospěch, hrozí ji až desetiletý trest! Ten by si navíc zřejmě musela odsedět v Pákistánu, takže by svou rodinu hodně dlouho neviděla!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Drogy