Horor v Rusku: Objevena zanedbaná holčička v bytě plném odpadků a švábů

Děti

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. března 2019 16:56 | Aktualizováno: 12. března 2019 18:06

Ruská policie řeší neuvěřitelný případ zanedbání péče o dítě. Sedmačtyřicetiletá Irina nechala svou dceru vyrůstat mezi odpadky, její „výchovná metoda“ se ale moc neosvědčila. Policisté pětiletou dívku z bytu vysvobodili, ženě naopak hrozí, že o svobodu přijde. Čelí totiž podezření z pokusu o vraždu.

Ruští policisté jsou sice zvyklí na ledacos, ale tenhle případ šokoval i je. Pětiletá holčička Ljubov žila pravděpodobně několik let v bytě, kde panovaly otřesné podmínky. Tamní média ji překřtila na „Mauglí dívku“, její matku policie zadržela.

Na celý případ upozornil soused rodiny, který téměř neustále slyšel pláč. Když se policisté vydali na místo, našli polonahou a zanedbanou dívenku sedět na parapetu v jednom z moskevských bytů. Ten byl plný odpadků a švábů, mezi nimiž holčičku zanechala její sedmačtyřicetiletá matka Irina Garaščenková.

Ljubov neměla žádné jídlo a pití, v pěti letech nedokáže mluvit, jen vydává různé zvuky. Dívce rovněž chybí prakticky veškeré základní dovednosti. Aby se k ní dostali, museli si policisté kvůli všudypřítomné špíně obléknout chemické obleky.

Když se jim to konečně podařilo, nabídli jí vodu, které prakticky ihned vypila dva litry. Podle vyšetřovatelů trpí holčička anorexií, na krku měla dokonce náhrdelník zarostlý do kůže. Původ přezdívky „Mauglí dívka“ je však nejasný, žádná zvířata totiž v bytě nebyla.

Sousedé uvedli, že holčička strávila v bytě celých pět let. Tehdy jí tam přivedla její matka, která tvrdila, že dceru předala do péče babičce, což však nebyla pravda. Dívka tak nejspíš strávila celé roky v bytě, aniž by kdy vyšla ven na světlo.

Matku přitom sousedé popsali jako slušnou a spořádanou ženu, která se dobře oblékala a starala i o společné prostory domu, v němž se byt nacházel. Poté, co policie dívku našla, se sedmačtyřicetiletá Irina do bytu vrátila, duchapřítomní sousedé jí ale zabránili v útěku, a tak si jí mohla převzít policie. Žena nyní čelí podezření z pokusu o vraždu.

Témata: krimi děti Rusko Policie Rusko odpady