Miliardář si nechal zvětšit přirození. Zemřel!

Ehud Arye Laniado

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. března 2019 16:01 | Aktualizováno: 8. března 2019 1:02

Média po celém světě dnes přišla se zprávou o kuriózní smrti miliardáře posedlého vlastním vzhledem. Odborník na diamanty Ehud Arye Laniado zemřel během operace intimních partií. Zanechal po sobě obří majetek, ale také dluhy.

Pětašedesátiletý miliardář Ehud Arye Laniado podstupoval na pařížské soukromé klinice speciální zákrok na zvětšení penisu. Během něj mu byla do pohlavního údu aplikována speciální látka, boháče ale v tu chvíli postihl rozsáhlý infarkt. Navzdory okamžité lékařské péči mu podlehl, jeho úmrtí už potvrdila společnost Omega Diamonds.

Laniado byl jedním z největších expertů na surové i broušené diamanty, zároveň jej ale doprovázela pověst tajemného člověka. K jeho slabostem patřil vzhled. „Říkali jsme mu Argentinec, protože vypadal jako tanečník. Vždy byl zaměřen na svůj vzhled,“ řekl jeden z jeho blízkých přátel britskému deníku Daily Mail.

Ten ocenil i jeho pracovní morálku. „Měl ohromný talent. Byl největším odborníkem na světě na oceňování surových diamantů,“ vzpomenul na něj. Laniado přitom začínal kariéru jako masér v Izraeli, který bude i místem jeho posledního odpočinku. Jeho přesné bohatství není známo, jen jeho nedoplatky na daních však činily miliardy eur.

Tajemstvím je pak obestřen i jeho soukromý život, jako správný miliardář si však uměl užívat. Ve svých rezidencích v Monaku a kalifornském Bel Air pořádal okázalé večírky, luxusní střešní byt v Monte Carlu má hodnotu kolem 30 milionů liber (téměř 900 milionů korun).

Jeho jméno se však skloňuje i v souvislosti se skandály. Laniadova firma čelila podezření z nelegálního vývozu zbraní v hodnotě 800 milionů dolarů do Angoly. Belgické úřady po něm zase požadovaly doplatky na daních ve výši přes 4,5 miliardy eur.

Témata: Ehud Arye Laniado Plastické operace