Ve Vietnamu zatkli "Kima" a "Donalda Trumpa"!

Falešní Donald Trump a Kim

Autor: stars24.cz, ČTK

22. února 2019 20:43

Dvojníky Kim Čong-una a Donalda Trumpa odvedla vietnamská policie k výslechu poté, co se objevili v Hanoji, kde se vůdci USA a Severní Koreje sejdou příští týden na druhém summitu. Informovala o tom dnes agentura AFP.

Kimův dvojník Howard X a dvojník Donalda Trumpa Russell White dnes uspořádali "setkání" v centru Hanoje. Když později poskytovali rozhovor v místní televizní stanici, dorazilo na místo asi deset policistů, kteří oba muže vyzvali, aby přestali vystupovat v médiích, jinak jim hrozí deportace.

"V podstatě nám řekli, ať je (Trumpa a Kima) přestaneme napodobovat, jinak nás vykopnou ze země," řekl Howard X agentuře AFP poté co byl po výslechu propuštěn a vrátil se do hotelu. Policie jim prý sdělila, že mohou po městě cestovat jen se schváleným itinerářem a průvodcem.

Howard X, který žije v Hongkongu, dodal, že je ve Vietnamu legálně a neodjede, pokud k tomu nebude donucen. Kanaďan White se k této záležitosti nevyjádřil.

Před zásahem policie měla dvojice v úmyslu zajít do masážního salónu, zahrát si golf a možná také vyzkoušet speciality vietnamské kuchyně. Je ale možné, že jim to vietnamské úřady nedovolí.

Tento stát s vládnoucí komunistickou stranou doufá, že se mu podaří uspořádat ostře sledovaný summit obou představitelů bez lapsů a potíží, dodala AFP.

Krom toho má vietnamská vláda jen málo pochopení pro spontánní shlukování obyvatel, a proto jsou jí dvojníci, kteří přitahují značnou pozornost lidí, trnem v oku.

Témata: Donald Trump Kim Čong-un vietnam