Putin nebo mimozemšťan? Tohle se objevilo v Rusku, s andělskými křídly!

Vladimír Putin

Autor: stars24.cz

18. listopadu 2017 15:23

Astrachaňský sochař-samouk dokázal doslova otřást ruským internetem - a to vlastnoručně vykovanou sochou Vladimira Putina, ve které se prezidentova podoba prolíná do okřídleného medvěda.

Viktor Kropačov do díla, které nazval Um, duše a síla, investoval veškerý talent i celou dotaci, kterou dostal na rozjezd vlastního podnikání coby umělecký kovář, poznamenal server Newsru.com.

Putinova metamorfóza v medvěda s andělskými křídly má symbolicky zobrazovat Rusko, kterému prezident vládne. Levou nohou medvěd drtí orla coby zahraniční nepřátele a v tlapách drží jesetera coby symbol Astrachaně, města ležící u Kaspického moře, asi 1300 kilometrů jihovýchodně od Moskvy. Ryba má také vyjadřovat Putinovu dobrotu a oduševnělost, vždyť přece před pár lety při návštěvě Astrachaně a okolí vypustil do řeky jeseteří potěr, vysvětlil autor.

Někteří kritici na sociálních sítích píší, že autor ztvárněním Putina s medvědími pazoury, ale bez svalů "dokonale vystihl vnitřní svět ruského vůdce". Socha zatím stojí na jednom dvorku v jihoruské Astrachani, ale její tvůrce sní o tom, že dílo daruje přímo Putinovi.

Témata: Vladimír Putin Viktor Kropačov