Nevídaný obrat o 180 stupňů! Co se stalo s vězněnou Terezou H.?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. února 2019 11:56

Panečku, to jsou ale výkyvy nálad. Ještě před čtrnácti dny se mladá Tereza H., kterou v Pákistánu soudí kvůli údajnému pašování drog, před soudem hroutila, tentokrát jí soudní stání vykouzlilo úsměv na tváři. Co se za tak krátkou chvíli změnilo?

V Pákistánu včera opět pokračoval soud s obviněnou Češkou Terezou H. Soudce podle tamních novinářů už uzavřel výslechy svědků, na programu dalších líčení jsou už jen závěrečné řeči obhájce a státního zástupce. Ten se přitom ke včerejšímu stání nedostavil.

Vypadá to však, že se vyplní přání Terezy a soud skončí do konce února. Podle českého ministerstva zahraničí je totiž další líčení v plánu 18. února, po závěrečných řečích by mělo následovat už jen vynesení verdiktu.

Tereza H. odcházela ze středečního soudního jednání plná optimismu. Je totiž přesvědčená o své nevině a momentálně prý věří v osvobozující verdikt a propuštění na svobodu. K soudu ji navíc přišly podpořit i dvě kamarádky, jednou z nich byla Afričanka, s níž se Češka spřátelila, když sdílely jednu celu.

Vše nejlepší popřál Tereze i místní právník Shoaib Nazi, který v minulosti prohlásil, že obviněnou Češku miluje a chce si ji vzít. Jeho slova tak dozajista potěšila Terezu i tentokrát.

Celý případ se vleče od loňského ledna, kdy Terezu zadrželi pákistánští celníci na tamním letišti v Láhauru. V kufru měla zhruba devět kilo heroinu, o čemž prý ale vůbec neměla tušení. Do země přicestovala jako modelka na focení. Od té doby už si prožila množství strastiplných chvil před pákistánským soudem.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu soudy Drogy Pákistán