Zabili mi holčičku před očima! Vinou lékařů zemřelo na Slovensku dítě!

Děti, dětské

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

12. února 2019 19:27

O případu maminky Jany Jarašové ze Serede jsme vás na stars24.cz už informovali. Lékaři v Galante podle maminky její rok a půl staré holčičce neposkytli dostatečnou péči a jejich vinou děťátko zemřelo. To nyní potvrdily i úřady.

Vše se odehrálo před dvěma lety. Jana byla s rodinou na chatě v Žiaru nad Hronom, když její holčička začala pokašlávat. Její stav se večer zhoršil a maminka odvezla holčičku na pohotovost do Žiaru, odkud jí poslali do tamní nemocnice.

Dívce se udělalo lépe, druhý den se ale její stav opět zhoršil. Přesto ji lékaři pustili domů. Večer ale začala zvracet a přidal se i průjem. Jana proto zamířila s dcerou do nemocnice do Galanty.

V nemocnici holčičku přijali dehydratovanou a s průjmem, ale sestřičky Janu uklidňovaly, že s podobnými případy mají zkušenosti. Děvčátko ale v nemocnici zemřelo, a to na rotavirus a salmonelózu.

"V Galantě mi lékaři tvrdili, že je unavená a spinká. Nechali mi ji ale umírat na rukou! Ještě v ten den upadla do kómatu a další den ve čtyři ráno nám oznámili, že náš andílek zemřel," uvedla tehdy šokovaná matka.

Matka obvinila nemocnici ze zanedbání péče a případu se ujaly úřady. Ty nyní rozhodly. Lékaři v Galante neposkytli dostatečnou a správnou zdravotní péči. 

"U jedenapůlročního dítěte s diagnózou akutní gastroenteritidy a kolitidy nebyly realizovány žádné laboratorní vyšetření v době přijetí, ani po zhoršení stavu v ten samý den. Nebyla správně léčena dehydratace s poruchou elektrolytové rovnováhy a acidobazické rovnováhy," píše ve zprávě ředitelka Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí Eva Somogyiová.

Policie serveru Čas.sk potvrdila, že ve věci zahájila úkony trestního vyšetřování. Vedení nemocnice ale nadále tvrdí, že její lékaři jednali správně.

Témata: dětské Děti Slovensko