Bohem vyvolený Trump! Není už té chvály z vlastních řad trochu moc, pane prezidente?

Donald Trump, 45. prezident USA

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. února 2019 12:34

Snad všude na světě lidé vědí, že americký prezident Donald Trump umí sám sebe za leccos pochválit. Za bohem vyvoleného člověka se ale doposud neoznačil. Možná proto mu na pomoc vyrazila jedna z jeho nejbližších spolupracovnic.

Tiskovou mluvčí Bílého domu Sarah Sandersovou si na rozhovor pozvala americká křesťanská stanice CBN. Podle ní bůh chtěl, aby se její nynější šéf stal prezidentem, což je prý jeden z důvodů, proč se známý miliardář o post ucházel. Rovněž podotkla, že pro prezidenta bylo těžké poslouchat komentáře demokratů, kteří jeho mexickou zeď považují za nemorální.

Trumpova obliba mezi věřícími je však opravdu vysoká. Kupříkladu američtí evangelíci jej podporují opravdu výrazně. Trump získal před necelými třemi lety 80 % hlasů příslušníků této církve, což se předchozím republikánským kandidátům Mittu Romneymu a Johnu McCainovi nepodařilo.

„Myslím, že bůh nám všem udělil rozdílné úkoly, a myslím, že chtěl, aby se Donald Trump stal prezidentem,“ odpověděla Sandersová na jeden z dotazů dvojice moderátorů CBN. „Proto je tady a já myslím, že odvádí skvělou práci i při podpoře věřících, na kterých mu skutečně záleží,“ dodala.

Řeč přišla i na téma, které dělí Američany na dva tábory, zeď na hranici s Mexikem. „Ochrana našich lidí je základní povinnost prezidenta USA,“ uvedla jeho mluvčí. „Upřímně, je dost složité dostávat lekce od demokratů o tom, co je morální,“ konstatuje Sandersová.

Interview se shodou okolností konalo pár dní poté, co Donald Trump na svém Twitteru podpořil studium bible. Hned několik amerických států totiž chce zavést povinné hodiny čtení z Písma svatého.

Témata: Donald Trump USA Bílý dům USA