Vzal z regálu herní konzoli, zvážil jí jako ovoce a šel platit. Jak to dopadlo?

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. ledna 2019 16:49

Krást dvakrát za sebou na jednom místě se nevyplácí, ačkoliv to může po prvním úspěchu vypadat opravdu jednoduše. Své by o tom mohl povídat francouzský mladík, který vynalezl opravdu rafinovaný způsob krádeže.

Devatenáctiletý Adel si herní konzoli PlayStation 4 vyhlédl loni v září během návštěvy supermarketu ve francouzském městě Sochaux, které se nachází nedaleko švýcarských hranic. Když si jí však vzal, na cestě k pokladně si udělal menší odbočku.

Zamířil totiž do sekce ovoce a zeleniny, kde krabici s elektronickým zařízením položil na přítomnou váhu. Zde jí zvážil a zamířil k samoobslužné pokladně, jaké dnes potkáváme už i v některých tuzemských supermarketech.

A světe, div se, devatenáctiletému mladíkovi tenhle trik vyšel. Namísto 340 eur (8700 korun) zaplatil u pokladny jen něco málo přes 9 eur (240 korun) a ze supermarketu s konzolí bez jakýchkoliv problémů odešel.

Fatální chybu ale udělal o den později, když se na místo činu vrátil. Samotným návratem si nijak nepřetížil, on se však pokusil celou akci z předešlého dne zopakovat. Tentokráte už mu to však neprošlo a policisté jej dopadli.

Při následném výslechu mladík policistům řekl, že první PlayStation prodal rovněž výrazně pod jeho běžnou kupní cenou, a to za 100 eur (2500 korun). Potřeboval si totiž zaplatit vlakovou jízdenku z Montbéliard do rodného Nice. Před odjezdem však ještě zatoužil po dalším prospěchu, zvlášť s ohledem na to, jak jednoduše mu vše napoprvé prošlo.

Z celé věci nakonec Adel vyvázl relativně dobře. Soud jej v tomto týdnu v jeho nepřítomnosti odsoudil k podmínečnému čtyřměsíčnímu trestu. Navíc nebude moct po dobu pěti let vykonávat jedno ze svých občanských práv, kterým je kandidatura ve volbách.

Témata: krimi Francie Policie Francie