Zblázním se! Tereza H. se zhroutila u pákistánského soudu!

Tereza H před Pákistánským soudem, kde čeká na prodloužení vazby

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. ledna 2019 9:41 | Aktualizováno: 30. ledna 2019 16:52

Dvaadvacetiletá Tereza H. při včerejším líčení znovu prosila pákistánského soudce, aby rozhodl co nejrychleji. Na odchodu ze soudu se pak totálně sesypala a propukla v pláč. Tamním novinářům pak řekla, že se bojí o své psychické zdraví, dokonce jí má hrozit i pobyt v psychiatrické léčebně.

Na mladé Češce se začíná podepisovat už více než roční pobyt ve vazbě, v níž je od 10. ledna 2018. Tehdy pákistánští celníci na letišti v Láhauru nalezli v jejím zavazadle téměř 9 kilogramů heroinu. Na špatné psychice se rovněž podepsaly už desítky soudních stání, které Tereza absolvovala.

Dříve přitom sympatická dívka nešetřila úsměvy, nyní je čím dál častěji zachmuřená, nebo dokonce i pláče. Terezu asi nepotěšil fakt, že se soud k vynesení rozsudku nijak výrazně nepřiblížil, proběhl totiž jen dodatečný výslech svědka.

„Budou mě muset poslat do blázince, už chci domů. Zblázním se!“ sdělila tamním novinářům dle webu blesk.cz při odchodu ze soudní síně. Soudce předtím opět prosila, aby se pokusil co nejdřív dospět k finálnímu verdiktu.

Novináři se snažili deprimovanou Terezu rozesmát, ostatně tak jí znali z předcházejících měsíců. „Vám to možná přijde vtipné, ale mně do smíchu není,“ naštvaně jim odvětila. „Už mě nechte být,“ vzkázala jim za doprovodu ozbrojenců a dál se s novináři odmítla bavit.

Minulou středu zazněla u soudu další jména těch, kteří jsou do případu údajného pašování drog zapleteni. Jde o muže, který Terezu vezl na letiště v den jejího zatčení, a muže, který měl údajně zajistit drogy. Už dříve byl identifikován i šéf gangu, všichni tři muži jsou ale momentálně na útěku. Před soudem se tak z trestného činu zpovídá jen Tereza H. a muž, u kterého Česka v Pákistánu přebývala.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Drogy Pákistán