Princ Philip konečně prolomil mlčení! Za nehodu se omluvil, na jeho dopisu ale něco nesedí!

Následky autonehody prince Philipa 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. ledna 2019 10:46

Manžel britské královny, princ Philip, se nakonec osobně omluvil za autonehodu, kterou podle všeho způsobil. Zraněné Emmě Fairweatherové (45) poslal dopis s osobní omluvou. Tento dokument ovšem vyvolal celou řadu otázek! Opravdu ho psal Philip?

Manžel britské panovnice měl 17. ledna nehodu nedaleko venkovského sídla královské rodiny na východě Anglie. Podle Buckinghamského paláce princ, který auto řídil, neutrpěl žádné zranění.

Philipovo auto se srazilo s jiným vozem a převrátilo se na bok. Dvě ženy v druhém voze utrpěly lehčí zranění, devítiměsíční chlapec, který jel s nimi, vyvázl nezraněn. Fairweatherová, matka dvou dětí, si při nehodě zlomila zápěstí. Britským médiím si následně postěžovala, že se jí princ ani neomluvil. A skandál byl na světě!

Lítost po nehodě původně vyjádřil pouze Buckinghamský palác, a to ještě k tomu s třídenním zpožděním – tedy až ve chvíli, kdy Fairweatherová poskytla rozhovor médiím. Emma ovšem takovou omluvu nepřijala. A není se co divit!

Královna Alžběta pověřila svou asistentku, aby Emmě vyřídila omlovnou zprávu. Od Philipa nepřišlo ano slovíčko! Dopis s Philipovou osobní omluvou dostala až za několik dní po bouračce.

Podle britských médií má na sobě list datum 21.ledna, napsán byl tedy poté, co zraněná žena odmítla omluvu od asistentky. Ve schránce jej našla o dva dny později. Dopis má 181 slov a je napsaný na počítači - jen oslovení a podpis jsou napsány vlastní rukou.

A i když je dopis psán v první osobě, působí dojem, že jej nejspíše napsal asistent, který ho jen předal Philipovi k podpisu. „Chci, abyste věděla, že mě moc mrzí můj podíl na nehodě na křižovatce u Babingley. Jel jsem tudy mnohokrát předtím, takže vím, jaký provoz tady bývá. Onoho dne jsem ale byl oslněn ostrým sluncem,“ píše se v dopise, který Emma poskytla novinářům. Princ také uvedl, že ho následky nehody velmi mrzí.

Doplnil, že byl po nehodě otřesen a že je rád, že se lidem v jejím voze nestalo nic vážného. O tom, že si z nehody žena odnesla zlomeninu, se prý dozvěděl až později, protože jej policie z místa nehody odvezla do královského sídla v Sandringhamu. „Přeji Vám rychlé zotavení,“ dodal na závěr.

Teď už je Emma konečně spokojená. Přiznala, že byla dojata, když obálku otevřela a dopis si přečetla. Potěšilo ji i to, že se princ Philip podepsal křestním jménem a že nepoužil oficiální titul.

Témata: Princ Philip Velká Británie královská rodina (gbr)