V zahraničí zadrželi dalšího Čecha kvůli drogám! Tentokrát na Tchaj-wanu!

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

25. ledna 2019 9:26 | Aktualizováno: 25. ledna 2019 10:06

Případ zadržené pašeračky Terezy H., která sedí v pákistánském vězení kvůli převážní drog, není jediný. Tchajwanská média informují o dalším českém občanovi, který byl zadržen kvůli stejnému prohřešku!

Podle serveru Focus Taiwan byl český občan zadržen při pokusu o pašování drog z Kambodži. Policie ho zatkla spolu se dvěma občany Tchaj-wanu.

Vše se odehrálo ve středu, kdy policisté u zadrženého Čecha při příletu na mezinárodní letiště Taoyuan v Tchaj-wanu objevili 538 gramů heroinu a 2 308 gramů amfetaminu v odbavovacím zavazadle.

Zbylí podezřelí byli podle policie zatčeni později, konkrétně v motelu v New Taipei. U nich policisté našli zhruba 6500 dolarů v hotovosti (zhruba 130 tisíc korun).

Podle letištní policie měly být peníze pravděpodobně vyplaceny českému občanovi, který pro tchaj-wance pracoval jako pašerák.

Kdo je oním cizincem média neuvádí, zmiňují pouze křestní jméno Michal. Ministerstvo zahraničí už je s případem srozuměno. "Byli jsme o tom informováni," potvrdil serveru stars24.cz mluvčí Michal Bucháček. K celému případu ale zatím nemá žádné podrobnější informace. 

Témata: Tchaj-Wan Drogy