"Chci domů," pobrekávala Tereza H. před soudem! Pak přišly velké problémy!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. ledna 2019 17:02

Už více než rok čeká v Tereza H. obviněná z pašování devíti kilogramů heroinu v pákistánském vězení na verdikt soudu. Jenže když už to vypadalo, že se případ chýlí ke konci, dostal kauzu na stůl nový soudce, který je znám jako "kat křesťanů"!

Původní soudce sliboval, že verdikt v Terezině kauze padne do Vánoc. Jenže to se nestalo. Pak přišla nečekaná rána – Tereza dostala novou soudkyni! A záhy jí soudce vyměnili ještě jednou. A jak se zdá, Šahzád Raza rozhodně nebude Terezin fanoušek!

V Pákistánu soudci přezdívají "kat křesťanů" kvůli jeho tvrdému přístupu k Evropanům či Američanům. Jednoho adventistu dokonce v roce 2013 odsoudil na doživotí jen za posílání rouhačských textových zpráv! Nový soudce se navíc musí seznámit se všemi podrobnostmi a tak by se podle českého ministerstva zahraničí mohlo soudní řízení protáhnout.

Podle informací Blesku soudce čeká na písemné rozhodnutí Nejvyššího soudu v Láhauru ohledně výslechu nového svědka, kterého navrhovala obžaloba.A to mladou Češku rozhodně nepotěšilo!

„Strávila jsem ve vězení už víc než rok. Chtěla bych jít domů," posteskla si údajně zoufalá Tereza ve středu u soudu. Soudce s ní ale slitování neměl! „Buďte si jistá, slečno, že soud dělá všechno proto, aby vaši kauzu ukončil co nejdříve," odvětil jí soudce podle místních médií. Další jednání by mělo proběhnout v sobotu.

Tereze navíc dělá starosti i její její neodbytná nápadník – advokát Shoiab Nazai, který ji pronásleduje na každém kroku! Navzdory soudnímu zákazu na ni opět čekal před soudem.

Dokonce se pokusil přes ochranku dostat přímo k Tereze! Jeho neodbytnost měl ukončit až nekompromisní zákrok Tereziny ozbrojené eskorty. Ještě předtím však advokát Češce stihl říci, že touží po jejím přátelství!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán