Šok v Itálii: Deset hereček obvinilo režiséra Fausta Brizziho ze zneužívání

Fausto Brizzi

Autor: stars24.cz, ČTK

13. listopadu 2017 22:27

Italského režiséra a producenta Fausta Brizziho obvinilo ze sexuálního zneužívání deset hereček. Ženy, z nichž dvě měly zakrytý obličej, Brizziho obvinily před kamerami satirického televizního programu "Hyeny".

Deset hereček obvinilo v televizi ze sexuálního zneužívání italského režiséra a producenta Fausta Brizziho. Ten dnes popřel jakékoli nevhodné chování a tvrdil, že měl vždy sexuální styk jen se souhlasem dotyčných žen, informovala agentura AFP.

Herečky, z nichž dvě měly zakrytý obličej, Brizziho obvinily před kamerami satirického televizního programu "Hyeny". Tvrdily, že zneužíval svého postavení, aby si vymohl na nich tělesný kontakt.

Brizzi, kterému bude ve středu 49 let, začal svou kariéru jako scenárista, než se v roce 2007 přestěhoval za kameru s komedií Notte prima degli esami (Večer před zkouškou).

Případ navazuje na sérii obvinění zejména v oblasti filmové tvorby, které spustila aféra kolem amerického filmového producenta Harveye Weinsteina. Ze sexuálního obtěžování ho obvinilo množství žen. Obviněni byli i další umělci včetně například herce Dustina Hoffmana.

Témata: Fausto Brizzi Sexuální obtěžování sexuální zneužívání