Tereza H. se připravuje na tvrdý trest? Z Pákistánu přišly nové zprávy!

Tereza H. zadržená v Pákistánu u soudu

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. prosince 2018 9:11

Proces s dvaadvacetiletou Terezou H., která byla v Pákistánu chycena s devíti kilogramy heroinu, se blíží ke konci. A i když se Tereza i její právník nechali slyšet, že určitě bude osvobozena, zdá se, že mladá Češka myslí i na zadní vrátka! A tak se začala učit místní jazyk,

Tereza se podle zpráv z Pákistánu těší, až její proces skončí! A není se co divit, vždyť je v za mřížemi už od ledna, kdy byla na letišti v Lahauru zadržena kvůli drogám v jejím kufru.

Svůj čas za mřížemi tráví například psaním knih. Navíc se prý začala učit urdštinu! Při procesu tento jazyk nepotřebuje, soudce jí otázky připravil v angličtině. Jenže háček je v tom, že v pákistánském vězení umí anglicky jen málokdo a tak si Tereza nemá s kým popovídat!

„Zatím umí pár slov, ale jde jí to. Snaží se mluvit co nejvíce. Dnes na mne mluvila chvíli urdštinou a říkala mi, že se jí ten jazyk líbí. Je to mnohem jednodušší jazyk než čeština,“ prozradil serveru Expres pákistánský zdroj.

Zdá se, že se Tereza tímto způsobem připravuje na možnost, že ve vězení ještě nějakou dobu zůstane! A když si bude mít s kým popovídat, čas jí tam určitě uteče rychleji.

Kromě místního jazyka si Tereza oblíbila i tradiční pákistánské oblečení! Právě proto tyto šaty často nosí k soudu. „Zamilovala si je. Nosí je ráda, a to i přestože zde má i oblečení z České republiky,“ vysvětluje reportér.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán