V Maroku byly brutálně zavražděny dvě mladé turistky z Evropy!

Maroko

Autor: stars24.cz

18. prosince 2018 16:30

V Maroku zatkli jednoho člověka podezřelého z vraždy dvou turistek ze Skandinávie. Oznámilo to dnes marocké ministerstvo vnitra. Těla žen byla nalezena v pondělí v pohoří Vysoký Atlas.

Podle ministerstva vnitra policie po dalších pachatelích stále pátrá. Těla Dánky a Norky byla nalezena deset kilometrů od obce Imlíl. Místo slouží jako výchozí bod pro výstup na horu Túbkál, která je nejvyšším bodem Vysokého Atlasu. Měří 4167 metru a je oblíbenou turistickou destinací.

Podle marockých úřadů nesla těla známky násilí. Podle norského tisku byly obě na horské túře a bylo jim kolem dvaceti let. Norské ministerstvo zahraničí oznámilo, že příbuzní obou žen byli informováni.

Norský list VG napsal, že v oblasti je mnoho sněhu a je obtížné se k tělům dostat. Policie celou oblast uzavřela a na místě je mnoho policistů. Další horské výpravy byly zrušeny. Podle listu na místo míří vyšetřovatelé z Rabatu.

Těla se nacházejí nedaleko základního tábora používaného pro výstup na Túbkál, kam se nedá dojet automobilem. Mustafá, který je majitelem místní společnosti, jež zajišťuje průvodcovské služby, událost označil za tragédii pro celý Imlíl. Nemyslí si, že pachatelé jsou místní.

Těla našli lidé, kteří procházeli kolem stanu obou žen. Mustafá řekl, že v horách je v tuto dobu málo lidí. Ženy prý nedoprovázel průvodce.

VG napsal s odvoláním na marocká média, že těla nesou známky velmi brutálního násilí a je zřejmé, že pachatelé použili nůž nebo jiný ostrý předmět.

Mustafá norskému listu řekl, že pro výstup k základnímu táboru je potřeba povolen místních úřadů. "Je tam teď mnoho sněhu a velká zima," řekl. Jinak je ale oblast považovaná pro turistiku za bezpečnou a nic podobného se tam niky nestalo. "Bojím, že se teď sem budou turisté z Evropy i z USA bát jezdit," sdělil Mustafá.

Témata: Vražda maroko