Tereza H. si postěžovala: Co hrozného ji v pákistánském vězení potkalo?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 13

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. prosince 2018 15:30

Pákistánský soudce slíbil, že verdikt v kauze české pašeračky Terezy H. vynese do Vánoc. I tak ji čeká ještě několik cest k soudu. Tu pondělí absolvovala – jako již tradičně – naprosto zbytečně. Jednání bylo opět odročeno. Novinářům ale prozradila, co jí na vězení nejvíc vadí!

Tereza je obviněna z pašování drog, celníci v jejím kufru objevili asi 9 kilogramů heroinu. Kauza se táhne už od ledna, řada jednání byla z nejrůznějších důvodů odročena. Soudce ale před pár dny nechal slyšet, že verdikt vynese do Vánoc, podle Terezina právníka by mohl padnout 20. prosince.

Včera ovšem Tereza přišla k soudu opět zbytečně, jednání bylo přesunuto na dnešek. Měla však možnost mluvit s novinářem  Muhammadem Waqasem. Právě jemu si podle serveru Expres postěžovala, co jí nejvíce vadí. A asi není překvapení, že jde o hygienu!

Největší problém jí dělají tzv. turecké záchody, na které Evropané nejsou zvyklí! „Dnes jsem se jí zeptal, co jí v Pákistánu nejvíce vadí. Odpověděla mi, že nejhorší je pro ni chození na záchod,“ vysvětluje novinář, který pracuje jako reportér pro místní stanici GNN News.

Ve věznici v Lahauru totiž nejsou takové toalety, jaké mají Češi doma. „Jsou zde turecké záchody, u kterých během vykonávání potřeby musí být v podřepu,“ vysvětluje novinář s tím, že kromě tureckých záchodů Češce vadí také nedostatek papírových ubrousků na toaletách.

Přinesl u jednu dobrou zprávu ohledně zdraví mladé Češky. „Řekla mi, že po zdravotní stránce je už v pořádku,“ uvedl. Minulý týden byla totiž nemocná, byla dokonce tak unavená, že si zdřímla přímo u soudu! „Má horečky a bolí ji břicho,“ tlumočil Tereziny problémy reportér.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Záchody