Šokující případ otřásl Německem! Uprchlíci brutálně zneužili mladou dívenku, policie to tajila!

Německá policie, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. listopadu 2018 18:06

V městečku Königs Wusterhausen, nacházejícím se ve spolkové zemi Braniborsko, měli podle policie minulé úterý zneužít dva Afgánci patnáctiletou dívku. Jeden z útočníků je již ve vazbě, druhého zatím policie nedopadla.

Podle německého deníku Bild se útok odehrál na místních veřejných záchodcích. Muž, policií identifikovaný jako Mohammad F. (21) a jeho kamarád (18) se s dívkou měli nejprve procházet, na místě činu ji pak zatáhli do budovy kde ji Mohammad F. znásilnil. Druhý útočník měl dívku během útoku držet.

Oběť trestný čin nahlásila o dva dny později. Podle policistů však byla dívka natolik traumatizovaná, že nebyla schopna vypovídat. Vyslechnuta tedy byla až v pátek, kdy také policii sdělila jméno hlavního pachatele. Ten byl ještě ve stejný den zadržen a umístěn do vazby. Pachatele, který dívku pomáhal při útoku držet, policie zatím ještě nemá.

Mohammad F. je žadatelem o azyl, který do Německa přišel jako mladistvý a policii je už znám pro ublížení na zdraví. Identita druhého z mužů zatím nebyla uveřejněna, podle Bildu se však jedná o osmnáctiletého kamaráda Mohammada, který také pochází z Afghánistánu.

Policie byla také dotazována, proč nezveřejnila tyto informace dříve. Její mluvčí řekl, že by „dřívější tisková konference neměla smysl, protože v danou chvíli nemohli ještě pachatele jmenovat.“ Bild nicméně cituje anonymní zdroj z policie, podle kterého byl za zpozděním tlak města, které se obávalo, že by zveřejnění mohlo vyvolat podobné reakce jako incident z Freiburgu.

Tím měli na mysli případ z letošního října, kdy byla na místní diskotéce zdrogována a následně hromadně znásilněna osmnáctiletá studentka. Z tohoto činu bylo nakonec obviněno sedm Syřanů a jeden Němec. Na incident pak reagovali i pravicoví extrémisté, kteří uspořádali demonstrace, během kterých došlo ke střetům s jejich odpůrci.

Témata: Německo uprchlíci Znásilnění