Slovensko je otřeseno novou kauzou! Tohle se děje na půdě tamní školy!

Děti ve škole, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. listopadu 2018 20:17

Slovensko je na nohou kvůli případu, který řeší rodiče a učitelé ve městě Zvolen. Ředitelka tamního Gymnázia Ľudovíta Štúra měla na poradě zmlátit učitelku. Vedení školy incident nepopírá, prý se ale odehrál jinak.

Slovenskými médii rezonuje kauza, která se odehrála ve Zvolene v tamním gymnáziu. Ředitelka školy Ivetta Vidová měla podle serveru cas.sk na poradě zmlátit učitelku hromadou těžkých knih.

Ředitelka ale toto obvinění, se kterým přišel jeden z rodičů tamního žáka, popírá. Tvrdí, že k fyzickému kontaktu došlo, ale pouze s použitím tenké fyzikální brožury.

"Ředitelka zvolenského Gymnázia Ľudovíta Štúra napadla zhruba 60letou učitelku, měla ji tlouci těžkými knihami. Učitelka byla v práci následující den po incidentu, pak se jí ale udělalo špatně a je na pracovní neschopnosti," řekl serveru rodič.

Podle ředitelky ale v žádném případě nešlo o útok a už vůbec ne těžkými knihami. "Měli jsme čtvrtletní pracovní poradu. Kolegyně referovala o mezinárodním projektu, do kterého jsme byli zapojeni. Součástí toho je i brožura, kterou naši žáci vydali. Jelikož na poradě nebyla, šla jsem ji vzít do ředitelny," vysvětluje ředitelka.

Podle svých slov ji chtěla ukázat kolegům, aby věděli, jaký je výstup projektu. Všimla si ale, že u jednoho ze stolů seděla učitelka a opravovala písemky.

"Já jsem se k ní postavila a čekala jsem, že proběhne oční kontakt, že si všimne, že tam stojím. Myslím si, že je slušné na poradě vnímat toho, kdo mluví. Tak jsem jí tou brožurou pohladila po vlasech. Pak jsem řekla, že se mi zdá nevhodné, aby někdo během porady neposlouchal toho, kdo mluví a řešil jiné věci. Že je to neseriózní vůči kolegům," ředitelka.

Učitelka se okamžitě po incidentu zvedla a odešla. Ředitelka tvrdí, že si uvědomila, že její chování bylo nesprávné, a druhý den se učitelce omluvila. Od té doby se ale díky její pracovní neschopnosti neviděly. Napadená učitelka se k incidentu odmítá vyjádřit, stejně jako svědkové události, kterých bylo podle ředitelky asi pět.

Témata: Slovensko Školství