Masakr v kalifornském baru! Útočník bezhlavě střílel do lidí! 12 mrtvých!

Střelba v baru v Kalifornii

Autor: ČTK

8. listopadu 2018 9:57 | Aktualizováno: 8. listopadu 2018 12:58

Neznámý útočník zastřelil v noci na dnešek při útoku v baru ve městě Thousand Oaks nedaleko Los Angeles 12 lidí, oznámil místní šerif Geoff Dean. Mezi mrtvými je i zástupce šerifa, který na místě zasahoval a který střelným zraněním podlehl v nemocnici. Dalších až 12 osob bylo zraněno. Třináctým mrtvým je střelec, jehož tělo bylo nalezeno uvnitř baru. Jaký byl střelcův motiv či zda útok souvisel s terorismem, není jasné.

Jednou z obětí je Ron Helus, zástupce šerifa, který byl ve službě 29 let, napsala CNN. "Ron byl odevzdaný své práci, a jak jsem dnes řekl jeho ženě, zemřel jako hrdina, když jel zachraňovat životy," uvedl šerif Geoff Dean.

Televizi ABC svědci řekli, že pachatel nejdříve několikrát vystřelil, pak po baru házel dýmovnice, načež znovu střílel. Internetový portál Ventura County Star napsal, že nejméně jeden útočník vystřelil asi třicetkrát. Policie uvedla, že v době střelby bylo na místě několik set lidí, probíhala tu totiž studentský párty. 

Informace médií o mrtvých a zraněných se rozcházely, místní šerif nejprve hovořil o 11 zraněných s tím, že nezná podrobnosti o jejich zdravotním stavu. Později doplnil, že při střelbě zemřelo 12 lidí - včetně střelce. Řada lidí utrpěla zranění. 

#UPDATE 12 PEOPLE now reported dead in the #ThousandOaks #California shooting. A responding Sheriff Sgt is among the dead. This happened during college night at #BorderlineBarGrill in southern California. New information pouring in...get the latest now on WTNH News 8 #

— Laura Hutchinson (@LauraHutch8) 8. listopadu 2018

ALERT!!! ?? #BREAKING ? Mass shooting unfolding at the #BorderlineBarAndGrill in #Ventura California. #ThousandOaks #BorderlineMassacre #BorderlineShooting Thousand Oaks. ☟☟☟ https://t.co/IGrD4Sy7rE

— Kill My Landlord!⚑☭ (@CharlieMBrownX) 8. listopadu 2018

Záchranáři přijali první hlášení o události ve středu kolem 23:20 místního času (asi 08:20 SEČ). Lidé na místě tvrdili, že útočník měl blízkovýchodní vzhled, bradku a byl celý oblečený do černého. Jeho totožnost ani motiv policie zatím nezná. 

Hosté se při útoku schovali například na toaletu nebo do podkroví budovy. Na místě zasahují policisté, přijeli také hasiči a sanitky. Úřady lidem doporučily, aby se k místu nepřibližovali.

Témata: střelba v baru v Kalifornii (8. 11. 2018) USA Střelba v USA