Tereza už toho má dost? Čekala na rozsudek, jenže teď je všechno jinak!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. října 2018 16:11

Proces s Terezou H., která je v Pákistánu obviněna z pašování drog, je skoro u konce. Poslední tečka ale stále chybí! Proces tak bude pokračovat už tento pátek!

Ve středu 24. října měl proces pokračovat výslechem celního vyšetřovatele Muhammada Aliho. Češka si jako obvykle dala záležet a pořádně se vyparádila. Na uších měla dokonce výrazné náušnice s velkými kameny!

Přestože bylo středeční jednání opět odročeno, dívka rozdávala úsměvy na všechny strany, uvedla pákistánská stanice Lahore News. Stanice také citovala jednoho z členů Terezina doprovodu, který tvrdí, že se Češka cítí dobře a ve vězení nepociťuje úzkost.

Jenže podle právního zástupce Češky je to jinak. Advokát si podle deníku The Nation u soudu stěžoval, že se proces příliš protahuje a varoval, že Tereza je kvůli odkládání konečného rozhodnutí případu v těžké situaci!

Další stání proběhne v pátek 26. října. A pak se ještě bude čekat na rozsudek! Očekává se, že by mohl být vynesen nejpozději do konce listopadu 2018. Soudce se dokonce nechal slyšet, že by měl být vynesen ještě tenhle měsíci!

O těchto termínech se dá ale pochovat. Už minulý týden vstoupil proces do závěrečné fáze, jenže soudce stále nedokončil výslechy jednoho z celníků, kteří Terezu na letišti v pákistánském Láhauru v lednu zadrželi.

Celníci zadrželi Terezu H. 10. ledna, v jejím kufru pak celníci objevili devět kilogramů heroinu. Od té doby je ve vězení v pákistánském městě Lahaur.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán