Střelba a útok nožem v Německu! Dva lidé zemřeli, dva policisté jsou těžce zranění!

Německá policie, ilustrační fotografie

Autor: ČTK

19. října 2018 13:13

Při dnešním policejním zásahu v Porýni-Falci na západě Německa se střílelo, zemřeli dva lidé a těžce zraněni byli dva policisté. Oznámilo to velitelství zemské policie s tím, že veřejnosti již žádné nebezpečí nehrozí. Deník Bild s odvoláním na státní zastupitelství napsal, že to byl rodinný incident s drogovým pozadím, což policie následně potvrdila.

Policejní ředitelství uvedlo, že policie kvůli blíže neupřesněné nebezpečné situaci zasahovala v obci Kirchheim nedaleko Ludwigshafenu.

Nach ersten Ermittlungen soll Sohn (25) ausgerastet sein, Mutter (56) soll Polizei gerufen haben. Beim Polizei-Einsatz fielen Schüsse.#Kirchheim #Blaulicht #RheinNeckar @BILD pic.twitter.com/moPckzMn5H

— Ralph Stanger (@RalphStanger) 19. října 2018

Během zákroku se ale začalo střílet a výsledkem jsou dva mrtví; vážná bodná zranění utrpěli policistka a policista.

Podle státního zástupce Huberta Ströbera na místě útočil zdrogovaný 25letý muž. Policii zavolala matka muže, které ohlásila, že její syn je pod vlivem narkotik a útočí na ni nožem. Muž po příjezdu napadl i hlídku, v tomto okamžiku policisté vytáhli střelné zbraně a útočníka zastřelili. "Příčinu matčina úmrtí musí ukázat až pitva," dodal Ströber.

Krátce po zásahu se na internetu spekulovalo, že se v ulicích Kirchheimu pohybuje střelec. Tuto informaci policie na twitteru odmítla jako nepravdivou. "Žádné nebezpečí nehrozí!" ujistila.

Témata: Německo Policie Německo Breaking News