Vykastrovat uprchlíky?! V táboře znásilnili Slovenku, vládě došla trpělivost! Zavede brutální tresty!

Uprchlíci, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. října 2018 10:02 | Aktualizováno: 17. října 2018 23:28

Italská agentura ANSA informovala o tom, že v jednom z italských migračních středisek mladý migrant znásilnil dobrovolnici ze Slovenska. Italský premiér Matteo Salvini na případ ostře zareagoval a volá po přísném trestu.

Agentura informovala o případu, kdy měl dvacetiletý tuniský migrant údajně znásilnit osmatřicetiletou ženu ze Slovenska. K incidentu mělo dojít ve čtvrtek v noci v migračním centru Baobab Experience, které kteří nedaleko nádraží Tiburtina v Římě. Zařízení je provozováno dobrovolníky.

Podle italských médií přišla 38letá Slovenka na policejní stanici v Římě s tím, že v noci z 8. na 9. října byla unesena, zbitá a znásilněna. Mladík – podle všeho Tunisan, ji nejprve pozval do svého stanu na skleničku.

Později ji chtěl znásilnit. Jelikož se bránila a snažila se utéct měl ji srazit na zem, udeřit a donutit ji zůstat s ním. Až ráno se jí podařilo utéct ze stanu - muži tvrdila, že musí jít na záchod. Žena pak kontaktovala policii.

Podle italského deníku il Giornale dostal 20letý Tunisan zákaz pobytu na území hlavního města Řím a v současnosti je ve vazbě. Žena skončila v nemocnici na vyšetření. Zda žije v Itálii dlouhodobě, nebo jde o turistku, není jasné.

Italský ministr vnitra Matteo Salvini v pátek prohlásil, že je pro chemickou kastraci údajného násilníka. „Ty, kteří znásilňují, je třeba exemplárně potrestat, v případě potřeby i chemickou kastrací,“ uvedl italský politik na svém facebookovém profilu. 

Slovenské úřady ale zatím o ničem informovány nebyly. „Náš zastupitelský úřad v Římě nebyl zatím oficiálně informován o tomto případě italskou policií a ani poškozena se zatím neobrátila na nás s prosbou o konzulární pomoc," cituje slovenský server noviny.sk ředitele tiskového úřadu MZV Igora Skočeka.

Témata: uprchlíci Itálie