V Londýně najel vůz do chodců, několik zraněných

Velká Británie

Autor: Jan Novák, stars24.cz

1. listopadu 2017 20:44

Dva zraněné si dnes vyžádala dopravní nehoda v rušném londýnském okrsku Covent Garden, při které vjel na chodník plný lidí vůz taxislužby. Policie podle britských médií už krátce po události informovala, že incident vyšetřuje jako dopravní nehodu a nikoliv jako teroristický čin. Řidiče, který po nehodě spolupracoval, policisté na místě zadrželi.

Nehoda se stala kolem 18:00 SEČ na ulici Southampton Street v centrálním okrsku Covent Garden. "Událost vyšetřujeme jako vážnou dopravní nehodu a nedomníváme se, že by byla spojena s terorismem," uvedl mluvčí londýnské policie.

Podle očitých svědků citovaných britskými médii vjel černý vůz londýnské taxislužby na chodník plný lidí. Na místě okamžitě vypukla panika. Zranění při nehodě utrpěli dva lidé. Podle prvotních zpráv byla nejméně jedna osoba zaklíněna pod automobilem.

Londýnské úřady po nehodě informovaly, že byla uzavřena jedna z hlavních ulic procházejících okrskem Covent Garden, oblíbeným u místních i turistů. Nachází se v něm například Královská opera.

K nehodě došlo pouhý den poté, co v New Yorku najel uzbecký přistěhovalec na stezku pro pěší a cyklisty, zabil na ní osm lidí a 11 dalších zranil. Podle newyorské policie postupoval podle návodu šířeného teroristickou organizací Islámský stát. V Londýně v první polovině tohoto roku spáchali teroristé pomocí automobilů tři atentáty.

Témata: Londýn Velká Británie