Šok! Jehly dával do jahod mladý kluk, bavil se tím!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. září 2018 21:17

Policie z australského státu Nový Jižní Wales zadržela mladého chlapce, který se přiznal, že ukryl šicí jehly do jahod, jež skončily na pultech obchodů. Informovala o tom dnes australská média. Podle vyšetřovatelů zřejmě mělo jít o žert.

Jehly v jahodách se minulý týden objevily v obchodech šesti australských států a teritorií; nejprve v Queenslandu a následně v Novém Jižním Walesu, Viktorii, Teritorii hlavního města Austrálie, Jižní Austrálii a Tasmánii. Po konzumaci jahody s jehlou skončil jeden muž v nemocnici. Několik značek své produkty z obchodu preventivně stáhlo a dovoz z Austrálie zastavil i největší novozélandský řetězec.

Za kontaminaci potravin hrozí nyní v Austrálii až deset let za mřížemi. Podle policejního zástupce Stuarta Smitha bude chlapec zřejmě pod dohledem pro mladistvé. Policie přitom už dříve naznačila, že některé případy mohli spáchat napodobovatelé původního pachatele.

Australský premiér Scott Morrison dnes oznámil, že vláda navrhne zvýšení trestu za kontaminaci potravin na 15 let ve vězení.

K incidentu došlo v době vrcholící sezóny australských jahod. Farmáři se proto obávají obrovských ztrát v případě, že se poptávka po ovoci brzy neobnoví.

Témata: Austrálie Ovoce