Podivná smrt v Hurghadě: Manželé zemřeli za záhadných okolností, cestovky evakuují hosty!

Egypt

Autor: ČTK, stars24.cz

25. srpna 2018 11:41

Britská cestovní kancelář Thomas Cook z preventivních důvodů v egyptském letovisku Hurghada evakuuje všech svých 301 klientů z hotelu Steigenberger Aqua Magic. Několik hostů totiž začalo mít zdravotní potíže a tento týden v hotelu z neznámých příčin zemřel britský pár.

John Cooper (69) a jeho manželka Susan (63) byli nalezeni mrtví v úterý. Podle listu Daily Mail se nejprve hovořilo o tom, že muž zemřel v důsledku infarktu a jeho žena kvůli žalu ze ztráty manžela. Podle jiných sdělení se ale dvojice mohla otrávit oxidem uhelnatým. Cestovní kancelář ale podle britského listu uvedla, že únik oxidu uhelnatého zaznamenán nebyl, ale příčina úmrtí manželů se stále vyšetřuje.

S párem byla na dovolené také jeho dcera Kelly Ormerodová (40) se svou rodinou. Ta uvedla, že její otec zemřel před jejíma očima v hotelovém pokoji a matku pak doprovázela při převozu do nemocnice, kde zemřela. Zesnulí manželé byli podle Ormerodové v dobrém zdravotním stavu. Dcera rovněž uvedla, že chce znát příčinu úmrtí svých rodičů.

Nemocnice v Hurgadě uvedla, že pár zemřel přirozenou smrtí. Místní úřad v Hurgadě na twitteru sdělil, že muž zemřel v důsledku srdečního selhání. Žena podle úřadu omdlela, byla odvezena sanitkou do nemocnice a po 30 minutách pokusu ji oživit zemřela. Byla nařízena pitva a těla budou následně přepravena do Británie.

Kancelář Thomas Cook bez bližších podrobností uvedla, že obdržela informace o tom, že se několik hostů v hotelu potýkalo se zdravotními problémy. Na internetu řada někdejších hostů napsala, že v důsledku špatných hygienických podmínek měli zažívací potíže a někteří byli dokonce hospitalizováni.

V hotelu jsou ubytováni také čeští turisté. Několik klientů tam má CK Fischer. "Klienti se z dovolené zítra vrací domů. Naše delegátka s nimi mluvila, všichni jsou naprosto v pořádku a s žádnými problémy se nesetkali," uvedl mluvčí Jan Bezděk. V následujících dnech do tohoto hotelu podle něj žádní další klienti nemíří.

CK Blue Style má v hotelu ubytované dva klienty, kteří jsou dle informací od delegáta v pořádku a změnu hotelu ani dřívější návrat nepožadují. Podle českých CK tento hotel patří k nejlépe hodnoceným v celém letovisku Hurgada a ze strany klientů na něj nejsou stížnosti.

Agentura AP uvedla, že v době smrti dvou Britů bylo v pětihvězdičkovém hotelu ubytováno 550 Britů a dále občané Německa, Itálie a Belgie. Lidé, kteří si již u britské cestovní kanceláře koupili do hotelu Steigenberger Aqua Magic zájezd v období nadcházejících čtyř týdnů budou mít možnost vybrat si jiný hotel.

Témata: Egypt cestování dovolená