Tereza H. rozdává úsměvy na všechny strany! Co se stalo u pákistánského soudu?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. července 2018 16:59

Od chvíle, kdy pákistánští celníci chytili Terezu H. s devíti kilogramy heroinu sice uplynulo už víc než půl roku, její proces se ale zatím příliš nepohnul. Jak se ale zdá, ani to mladé Češce úsměv ze rtů nesebere!

Zatím naposledy se Tereza objevila před soudem tuto sobotu. Na sobě při té příležitosti měla nádherné barevné šaty tradičního pandžábského stylu. A svou vizáží samozřejmě ihned upoutala místní média!

Ta o ní hovoří jako o modelce a považují ji za celebritu. Bedlivě proto sledují každý její příchod do soudní síně. Tereza na tuto hru hned přistoupila a před novináři rozdává úsměvy na všechny strany a pózuje na kameru.

Ani tentokrát sice řízení u soudu nikam nehnulo a bylo odročeno, přesto mohla být Tereza spokojená. „Řízení se účastnil asistent generálního konzula v Laháuru. Češka se zdá být v pořádku. Opět proběhlo předání dopisů od rodiny,“ prozradila Blesku mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Mluvčí také doplnila, že pokrok nastal i v oblasti smlouvy o předávání vězňů. „V Pákistánu v uplynulých týdnech proběhlo první kolo expertních jednání ohledně smlouvy o vydávání odsouzených mezi ČR a Pákistánem. V tuhle chvíli ale nelze odhadnout, jak dlouho celý proces uzavírání bude trvat,“ dodala.

Jestli tedy vše půjde dobře, mohla by si Tereza případný trest odsedět doma. Věci by se navíc mohly konečně pohnout kupředu - další soudní stání bylo naplánováno už na úterý 31. července.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán