Krveprolití v Kanadě! Útočník střílel na ulici, umírali lidé!

Masakr v Torontu si vyžádal mnoho zraněných

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. července 2018 8:43

Střelec v kanadském městě Toronto v neděli večer místního času zasáhl několik lidí. Jedna žena zemřela, 13 osob je zraněných. Šéf policie Mark Saunders řekl, že střelba ve čtvrti Greektown nebyla náhodná a nevyloučil, že mohla být teroristickým činem.

Pachatel zemřel po přestřelce s policií. Mezi zraněnými je patrně i devítiletá dívka, která se nachází v kritickém stavu. Stav dalších zraněných není jasný. Podle Saunderse použil pachatel pistoli.

Na videu, které na místě pořídil jeden ze svědků, je zachycen muž v černém oblečení a v černém klobouku. Při rychlé chůzi vpálil z chodníku tři rány do nejméně jednoho obchodu nebo restaurace. 

Jeden ze svědků John Tulloch tvrdí, že slyšel zhruba 20 až 30 výstřelů, napsala agentura AP. Se svým bratrem zrovna vystoupil z automobilu. "Prostě jsme utíkali. Viděli jsme lidi, jak se dávají na útěk, tak jsme utíkali," řekl Tulloch.

Torontské radní Paula Fletcherová a Mary Fragedakisová řekly, že podle jejich informací byl střelec emočně narušený. "Nesouvisí to s působením nějakého gangu. Vypadá to na někoho, kdo byl velmi duševně nevyrovnaný," řekla Fletcherová.

Podle policejních statistik z minulého týdne bylo letos v Torontu zastřeleno už 26 lidí, což je o 53 procent více než za stejné období loňského roku.

Témata: Kanada střelba v Kanadě