Výbuch plynu na Slovensku: 11 zraněných Čechů, ale nikdo vážně. Případ řeší policie

Výbuch plynu zdemoloval rekreační chatu v Lehotě pod Vtáčnikom.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. července 2023 12:02

Slovenská policie zahájila trestní stíhání v případu úterního výbuchu rekreační chaty v Lehotě pod Vtáčnikom, kde byli ubytováni výhradně čeští občané. Žádný z nich naštěstí neutrpěl vážné zranění. Podle posledních informací bylo ošetřeno jedenáct osob.

Policisté z Trenčínského kraje dnes zrekapitulovali, že k výbuchu došlo v úterý v 8:20 a zranilo se jedenáct osob ve věku od 9 do 47 let. V objektu bylo třináct lidí, z toho tři dospělí a deset dětí ve věku od 9 do 15 let.

Jeden dospělý a jedno dítě utrpěli středně těžká zranění a vrtulníky je přepravily do nemocnice v Banské Bystrici. Dalších devět zraněných zamířilo do nemocnic v Bojnicích, Topoľčanech a Trenčíně. Po ošetření bylo pět osob propuštěno. Dvě děti neutrpěly žádná zranění.

"Chata byla výbuchem poškozená natolik, že hrozí nebezpečí zřícení části budovy a k posouzení se vyjádří statik," uvedli policisté na facebooku s tím, že škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc eur.

"Vyšetřovatel odboru kriminální policie z Prievidze v předmětné věci začal trestní stíhání, a to ve věci přečinu 'Všeobecné ohrožení'," dodali strážci zákona.

Témata: výbuch Policie SR Slovensko